Nowy Przewodniczący Regionalnej Sekcji

W dniu 25.02.2021 r. w Pile odbyły się wybory uzupełniające na funkcję Przewodniczącego Regionalnej Sekcji Pracowników Leśnictwa w Pile NSZZ „Solidarność”. Wybory wygrał Bartłomiej Kuczma, pracownik Nadleśnictwa Złotów.

Bartek zajmuje stanowisko inżyniera nadzoru, wcześniej pracował w Nadleśnictwie Lipka na stanowisku specjalisty służby leśnej. Do NSZZ „Solidarność” wstąpił w 2011 r., zasiadał w strukturach związku jako Sekretarz i Przewodniczący Organizacji Zakładowej. Związek reprezentował także jako delegat do Sekcji Regionalnej i delegat do Sekcji Krajowej (i reprezentuje nadal).

Nowy Przewodniczący stawia na rozwój organizacji zakładowych oraz organizacji międzyzakładowej. Dobrze funkcjonujący związek jest widoczny a jego działania są transparentne. Związek zabiera głos w sprawach ważnych ale także zajmuje stanowisko we wszystkich innych kwestiach istotnych dla pracownika, potwierdzając tym samym swoje zaangażowanie w obronę jego praw.