Program Leśnik – RESO

Szanowni Państwo, w imieniu Regionalnej Sekcji Pracowników Leśnictwa
w Pile NSZZ Solidarność informuję, że firma Mentor SA we współpracy z Polska Grupa Asekuracyjna Sp. z o.o. wynegocjował program ubezpieczeń majątkowych i komunikacyjnych dla pracowników Lasów Państwowych.

RDLP w Pile jako jedna z pierwszych Dyrekcji ma możliwość przystąpienia do programu.

Powstał on przy współudziale łotewskiego Towarzystwa Ubezpieczeniowego Balcia Insurance SE oraz RESO Europa Service, które jest jego wieloletnim przedstawicielem na Polske. Reso Europa Service zajmuje się sprzedażą produktów ubezpieczeniowych Balcia, pełną obsługą klientów oraz likwidacją szkód na terenie naszego kraju.

Program ubezpieczeniowy dedykowany pracownikom Lasów Państwowych składa się z dwóch wynegocjowanych na specjalnych warunkach pakietów dla osób fizycznych:

• Auto Pakiet – dodatkowa zniżka 10% obejmuje ubezpieczenia samochodowe: OC, AC, NNW, Assistance, Zielona karta, szyby, lusterka.(zniżka jest sumowana z aktualnie posiadaną zniżką
    za bezszkodową jazdę )
  • Dom Pakiet – dodatkowa zniżka 15% obejmuje ubezpieczenia prywatne: nieruchomości, domu lub mieszkania wraz z przynależnościami czyli garaż, piwnica, oraz nagrobek i NNW.

Zasady korzystania z programu zniżkowego:

1. Potwierdzeniem prawa do otrzymania zniżki jest otrzymana karta rabatowa z indywidualnym numerem (ważna do 31.12.2020 roku).
  2. Ubezpieczenie można zawrzeć na max. 5 domów lub mieszkań i 5 pojazdów.
  3. Prawo do korzystania z karty zniżkowej mają członkowie najbliższej rodziny pracownika tj. ich współmałżonkowie, rodzice, dzieci.
  4. Programem zniżkowym objęci są również byli pracownicy Lasów Państwowym, którym ustał stosunek prawny z pracodawcą po 1 stycznia 2015 roku.
  5. Ubezpieczenie Auto Pakiet oraz Dom Pakiet można zawrzeć w jednej z ponad 5 000 agencji ubezpieczeniowych na terenie całego kraju, a ich adresy dostępne są na stronie internetowej http://reso.com.pl/pl/kontakt/mapa-agentow/
  6. Dane kontaktowe agentów ubezpieczeniowych można także uzyskać
    w Polskiej Grupie Asekuracyjnej Sp. z o.o. dzwoniąc pod numer telefonu
    +48 22 39 869 76 lub +48 609 790 214.

Główne korzyści z ubezpieczenia w Balcia RESO:

• Szeroki i konkurencyjny zakres ochrony ubezpieczeniowej.
  • Możliwość sumowania zniżek ubezpieczeniowych z dotychczas zgromadzonymi zniżkami np. za bezszkodową jazdę.
  • Możliwość rozszerzenia ubezpieczenia domu lub mieszkania np. o garaż, domek letniskowy, nagrobek i OC w życiu prywatnym.
  • Możliwość zawarcia ubezpieczenia Auto Casco dla pojazdów mających nawet 13 lat oraz przedłużenia do 16 lat.
  • Bardzo szeroki zakres ubezpieczenia Assistance.
  • Możliwość rozłożenia płatności składki ubezpieczeniowej na 2, 4 lub
    11 rat
    .
  • Bardzo duża dostępność sieci sprzedaży – ponad 5 000 agencji ubezpieczeniowych na terenie całej Polski.

Szczegóły programu dostępne są na stronie internetowej www.lesnik.pga.pl

Karty rabatowe upoważniające do zniżki zostaną przekazane do Państwa
w najbliższym możliwym czasie przez Organizacje Zakładowe, bądź będą przekazane do jednostek.

Pozdrawiam, Marzena