Szlachetna paczka

Regionalna Sekcja Pracowników Leśnictwa w Pile NSZZ Solidarność
oraz Zarząd Regionu Wielkopolska, oddział w Pile NSZZ Solidarność bierze udział w akcji Szlachetna Paczka!!!

Opis rodziny

Pani Magda (36 l.) samotnie wychowuje syna Kamila (12 l.). Rodzina od początku musiała stawiać czoła wielu ciężkim doświadczeniom w życiu. Były mąż pani Magdy znęcał się nad żoną i synem, zarówno psychicznie jak i fizycznie. Dodatkowo uprzednie sytuacje doprowadziły do problemów z agresją i samoakceptacją u Kamila. Pani Magda żyje dzięki pracy na cały etat oraz alimentom (2000 zł), po odliczeniu kosztów leczenia i kosztów utrzymania mieszkania (1250 zł), pozostaje 375 zł na osobę. Niestety pani Magda jest obciążona zaległymi kredytami, przez co w rzeczywistości zostaje im 350 zł na dwoje. Na szczęście rodzinie udało się wyswobodzić z trudnej sytuacji. W 2012 roku pani Magda wzięła rozwód, a były mąż trafił do więzienia. Pani Magda cały czas jest niezwyciężona, walczy z problemami i nawet pomaga innym ofiarom przemocy. Rodzina spędza wiele czasu razem gotując, spacerując z psem i rozmawiając. Najważniejszymi potrzebami rodziny są zwykłe, codzienne produkty chemiczne i odzież dla syna, na które często rodzinie brakuje pieniędzy. Ważną potrzebą rodziny jest także lodówka, bez której ciężko radzą sobie z utrzymywaniem żywności.

Potrzeby rodziny

Lodówka, odzież, środki czystości

– Żywność trwała:

Herbata, Kasza, Cukier, Konserwy mięsne, Kawa, Makaron, Olej, Ryż, Mąka, Dżem

– Środki czystości

Proszek do prania, Płyn do naczyń, Mydło/żel myjący, Pasta do zębów, Szampon

– Odzież

Kamil: Rodzaj odzieży: przejściowe (bluza, koszulka) Rozmiar: L

– Obuwie

Kamil: Rodzaj obuwia: sportowe, Rozmiar: 40

– Wyposażenie mieszkania

Ręczniki, Brakujące sprzęty: lodówka

– Inne potrzeby

strój bokserski (koszulka, spodenki)

– Specjalne upominki

Kosmetyk

Proszę wszystkich ludzi dobrej woli, którym los potrzebujących ludzi nie jest obojętny o wsparcie naszej inicjatywy.

Pomoc finansową prosimy przekazywać na konto Organizacji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność przy RDLP w Pile do dnia 07 grudnia 2017 roku:

BGŻ Oddział Piła nr 03 2030 0045 1110 0000 0344 7140

Z dopiskiem SZLACHETNA PACZKA