Szlachetna Paczka- przekazana

W dniu 12 grudnia 2016 roku Szlachetna Paczka Pilskiej Solidarności została przekazana Rodzinie, którą obdarowywaliśmy w tym roku.

Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że nasza paczka wyczerpała potrzeby rodziny i że mogliśmy sprawić odrobinę radości komuś, kto tego potrzebował.

Oto słów kilka od „redakcji”:

Drogi Darczyńco,

Cieszymy się, że razem z nami zmieniasz świat na lepsze!

Miłość wyrażana jest poprzez wrażliwość na drugiego człowieka. Darczyńcy SZLACHETNEJ PACZKI dodatkowo okazują ją w prezencie, który trafia prosto w serca rodziny. Sami wiemy, jak się czujemy, gdy ktoś pomaga spełnić nasze marzenia, zwłaszcza kiedy wydają się nierealne.

Cieszymy się, że jesteś częścią tej radości, którą przeżywała obdarowana rodzina podczas dostarczenia Paczki.

Wolontariusz, który opiekował się rodziną (oznaczonej numerem WLP-2272-533159), chciał przekazać kilka słów od siebie.

Relacja ze spotkania z rodziną przy wręczeniu paczki.
Już od samego progu w oczach pani Marianny widać było ogromną radość. Otwieranie każdej z paczek sprawiało jej wielką przyjemność. Można powiedzieć, że pani Marianna cieszyła się jak dziecko. Na wieść o tym, że niedługo przyjedzie lodówka i węgiel, pani Marianna bardzo się wzruszyła. Gdy rozładowywaliśmy węgiel, widać było jej wielką radość. Równie wielką przyjemność sprawił jej upominek w postaci perfum. Panią Mariannę zachwycił nie tylko piękny flakonik, ale i cudowny zapach. Kobieta od razu wypróbowała nowy perfum. Pani Marianna także wzruszyła się czytając kartkę jaką otrzymała od Darczyńcy.
Co chce przekazać Tobie wolontariusz:
Pragnę podziękować za podjęcie się zrobienia paczek dla pani Marianny. Jej radość była nie do opisania. Również chcę bardzo podziękować za miłą współpracę, która okazała się bardzo owocna. Dziękuję bardzo za wybranie pani Marianny i czas poświęcony podczas przygotowywania podarunku oraz za naszą współpracę. W tych pudełkach było coś więcej niż tylko pomoc materialna. To była informacja, że ktoś wierzy, że pani Mariannie uda się wyjść na prostą. Był to taki promyk słońca pozwalający jej odzyskać nadzieję na lepszy los. Gratuluję podjęcia tak szlachetnego wyzwania. Życzę Państwu, by również Was otaczali dobrzy ludzie i to nie tylko od święta. Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt!
Co chce powiedzieć od siebie rodzina:
Pani Marianna chce bardzo mocno podziękować Darczyńcy za przygotowanie tak wspaniałych paczek.

Dobro powraca…

przechwytywanie