Ubezpieczenie OC i ochrona prawna

Informuję, że dobiegły końca sprawy organizacyjne związane
z wprowadzeniem oferty ubezpieczenia OC i ochrony prawnej dla pracowników Lasów Państwowych.

Firma brokerska Mentor S.A. na zlecenie Krajowej Sekcji Pracowników Leśnictwa NSZZ Solidarność wynegocjowała program ubezpieczenia odpowiedzialności materialnej oraz kosztów ochrony prawnej. Jest to ubezpieczenie na rynku przygotowane specjalnie z myślą o Leśnikach, które pozwala na pokrycie ewentualnych kosztów odszkodowań, prawników, kosztów sądowych, wynajęcia ekspertów lub powołania biegłych.
Ubezpieczenie dla pracowników Lasów Państwowych, czyli ochrona prawna
i OC Leśnika zapewnia realną ochronę nawet do 150 tys. zł przy relatywnie niewielkiej składce płaconej za rok z góry. Pozwala ono pokryć roszczenia za straty majątkowe wyrządzone pracodawcy ale i osobom trzecim w związku z wykonywaniem czynności  zawodowych i jest doskonałym wsparciem w przypadku zagrożenia interesów prawnych.

Szczegółowe informacje zawarte są w materiałach dostarczonych do Was drogą elektroniczną lub na portalu – www.lesnik.pga.pl.

Ubezpieczenie zawierane jest w formie indywidualnej a cały proces wykupienia polisy ograniczony został do niezbędnego minimum.

Aby przystąpić do Programu, każdy zainteresowany musi zalogować się na stronę www.lesnik.pga.pl i wykonać kilka kroków:
krok 1 : wejść na zakładkę OC Leśnika,

krok 2 : zapoznać się z warunkami ubezpieczenia,

krok 3: wpisać swój numer telefonu w wyznaczoną rubrykę,

krok 4 : ,wpisać otrzymany kod sms w wyznaczone pole

krok 5: wypełnić formularz z danymi osobowymi oraz wybrać jeden z trzech zaproponowanych wariantów,

Krok 6 : po otrzymaniu indywidualnego nr konta należy opłacić jednorazową składkę,

Krok 7 : po opłaceniu składki należy oczekiwać certyfikatu, który przyjdzie drogą elektroniczną na wskazany w formularzu adres mailowy.
Do ubezpieczenia można przystępować do dnia 20 maja 2018 r z data odpowiedzialności od 1 czerwca 2018 r. do 31 maja 2019r.
W razie pytań należy dzwonić pod nr telefonu :

Marta Milczarska  Polska Grupa Asekuracyjna Sp. z o.o. –

tel. 609 790 214; 22 398 69 86 lub

Jacek Zbróg Mentor SA – 508 273 019

Ważne: Ubezpieczenie zafunkcjonuje jeżeli liczba osób które przystąpią i opłacą składkę przekroczy 800 osób.

Przechwytywanie1Przechwytywanie2